„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

Színezzetek!

2016. április 19.

Színezzetek!

2016. április 19.

Színek-be-keretezve

„A nő tetőtől talpig élet, a férfi nagyképű kísértet.” – írja Weöres Sándor. A gyermekek gyakran tapasztalják azt, egészen kiskoruktól fogva, hogy apa az, aki elmegy otthonról, máshol is van dolga, míg anya az, aki mindig a közelemben, otthon van velem. Az apa mutatja meg azt, hogy van az otthon és a külvilág, a kint és a bent. Az apa rámutat ezek határvonalaira, férfiként megvonja ezeket a határokat. Az anya pedig a családunk életét, a keretek által behatárolt területet, élettel tölti meg. Otthonossá, meleggé, biztonságossá varázsolja mindegyik családtag számára. Kiszínezi a család terét.
Ebben a feladatban arra hívunk titeket, hogy a nők válasszanak ki egy tetszőleges színezőt, azt töltsék meg élettel, azaz bármilyen technikával színezzék ki, míg a férfiak az elkészült alkotás számára készítsenek keretet. Szerezzenek be, vagy ők maguk készítsenek, barkácsoljanak bármilyen anyagból egy képkeretet hozzá, hogy a színes kép, az elkészült mű, teljessé váljon azzal, hogy be is rámázzák.
Az elkészült közös alkotásotokkal készítsetek egy fényképet és küldjétek be nekünk a csaladegyetem@gmail.com címre! A levél tárgyába írjátok be: színek-be-keretezve!
Itt találhattok néhány ötletet a felnőttszínezőkhöz.