„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

Októberi programok

2017. október 20.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

Októberi programok

2017. október 20.

Elváltként élni2017.október 26. csütörtök 17.00 -20.00    BEJELENTKEZEM

Interaktív előadás és kiscsoportos foglalkozás lesz a CsaládEgyetem keretében  a szegedi Katolikus Házban (Dugonics tér 12.). A programot vezeti Dr. Sarungi Emőke pszichiáter. Mindenkit várnak, aki elváltként él, vagy a válás folyamatában van, vagy külön él, esetleg bármikor átélte egy párkapcsolat megszakadását, aki egy párkapcsolati veszteségből nem tudott továbblépni vagy kérdései maradtak.

Témák: A párkapcsolati szakítás, különélés, válás után maradtak-e bennünk kérdések: hogyan lehetett volna máshogyan, többet, jobban? Mihez kezdünk az elveszített álmokkal és reményekkel? Gyászfeldolgozás Módszer® önsegítő programjának bemutatása. A hétköznapok magányának, terheinek, a felelősség súlyának megosztásában sok módon támasz lehet a család, barátok, a közösség – de hogyan? Tudunk-e szabadon továbblépni és újra tiszta szívvel bízni, szeretni, egyensúlyba kerülni?

A program ingyenes, de a korlátozott létszám miatt regisztrálni szükséges a bejelentkező oldalon vagy telefonon a 20/828-0476 számon.  A program alatt VAN gyermekvigyázás!

CIKLUS-SHOW 2017. október 27.  pénteken 14.30-19.30   BEJELENTKEZEM

Ciklus-show címmel játékos workshopot hirdetünk 10-13 éves lányok részére a Katolikus Házban (Dugonoics tér 12.). Előtte szülői tájékoztató október 25-én szerda délután 17-18 óráig ugyanott. Jelentkezni a bejelentkező oldalon lehet október 25-ig.

Ajánló: A drámapedagógiai módszerekkel dolgozó MFM-Projekt® jogvédett program központi gondolata: a serdülő lányok önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – és így saját magukkal kapcsolatban. A látványos, izgalmas és nem feltétlenül hagyományos bemutatón, az ún. „Ciklus-show” (lányok számára tartandó foglalkozás, workshop) keretein belül a testi folyamatok, a ciklus-történések bemutatása az értelem mellett – illetve az előtt – főként az érzelmeket és az érzékszerveket szólítja meg. De nem hiányzik az ismeret sem. A program olyan információkat nyújt mind a lányok, mind a szülők számára, melyek még nem tartoznak a mindennapi tudáshoz. Jelmondata: “Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok.” További információk a www.mfm-projekt.hu honlapon találhatók