„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

Novemberi programunk

2021. november 12.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

Novemberi programunk

2021. november 12.

Figyelem! Programunkon a maszk viselése kötelező!

A CsaládEgyetem következő előadása 2021. november 23-án kedden 18.00-kor kezdődik a Katolikus Házban Éltető ünnepeink –Hogyan készüljünk stresszmentesen a családi karácsonyra? címmel.

Sokan ismerjük azt az érzést, amikor a hétköznapi idő megáll egy rövid időszakra, és valami egészen más lép be az életünkbe: az ünnep, a csoda, amikor bármi megtörténhet. Az időről időre visszatérő, és az egyedi, életfordulókhoz kapcsolódó ünnepeink egyaránt alapvető fontosságúak abban, hogy megőrizzük lelki egészségünket, minél teljesebben megéljük életünket, és megpihenjünk Isten szeretetében és békéjében, majd feltöltődve térjünk vissza az idő mindennapi menetébe. Igen ám, de gyakran nem könnyű időt szánni az előkészületekre, nehéz lehet a családtagok egységét és örömét megteremteni, különösen úgy, hogy saját magunk is megélhessük az ünnep kitüntetett perceit. Mindezeken a területeken ötleteket kaphatunk a sokszáz éves hagyományokból és a modern szervezési elméletekből egyaránt.

Az előadó Dyekiss Virág, hétgyermekes édesanya, a néprajz-tudományok doktora, A Szív jezsuita magazin rendszeres szerzője, dúla. Az ELTE-BTK magyar, finnugor és néprajz szakjait végezte el. Néprajzkutatóként az ELKH Néprajztudományi Intézetében dolgozott, doktori disszertációját egy kisebb szibériai népcsoport, a nganaszanok mitológiájáról írta.
2003 óta A Szív munkatársa, írásaiban a népi hagyomány és a gyermeknevelés, családi élet témái jelennek meg. Dúlaként 2014 óta kísér szüléseket, várandós és gyermekágyas anyákról gondoskodik. Férjével, Dyekiss Emil Gergellyel eddig hét gyermekük született, Rózsa, Gábor, Ibolya, Tibor, Mátyás, Árnika és Alma Virág.

(https://jezsuitakiado.hu/szerzoink/dyekiss-virag/)