„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

Erőszakmentes kommunikációval az éltető kapcsolatokért

2022. április 7.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

Erőszakmentes kommunikációval az éltető kapcsolatokért

2022. április 7.

“Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi.” (Péld 18,21)

Gyakorlatorientált csoportban vehettek részt 2022. április 5-én azok, akik az elmúlt 3 évben a CsaládEgyetem korábbi workshopjain már elsajátították az Erőszakmentes kommunikáció alapjait.

Az alkalom célja az volt, hogy a kritikamentes őszinteség lehetőségeit gyakorolják hétköznapi konfliktushelyzetek alapján. Az Erőszakmentes kommunikáció egy szemlélet, ahol a számunkra fontos emberi kapcsolatainkban nem azt keressük, hogy kinek van igaza, hanem hogy kinek, mire van szüksége. Ha ítélkezés nélkül meg tudjuk fogalmazni, konkrétan mi az az esemény, mondat, gesztus, ami a konfliktust elindította, majd tudatosítjuk az érzéseinket, a szükségleteinket és közben őszinte érdeklődéssel fordulunk a másik fél érzései és szükségletei felé, jó eséllyel lehetünk mindketten nyertesei egy feszült szituációnak. Minden konfliktus lehetőség arra, hogy közelebb vagy távolabb kerüljünk egymáshoz. A sikert nem abban mérjük, hogy a másik, hogyan reagál, hanem hogy én hogyan tudok jelen lenni, reflektálni magamra.

A  CsaládEgyetem tavaszi félévében 4 alkalmas workshop indul május 10-én a Katolikus Házban. A kurzust vezeti Bucskóné Lehota Ágota. A csoport létszáma korlátozott, résztvevőket a jelentkezések sorrendjében tudunk fogadni. Jelentkezni lehet:

Erőszakmentes kommunikáció workshop 2022. tavasz (google.com)