„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

Gyászolók és özvegyek lelkinapja

2022. április 5.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

Gyászolók és özvegyek lelkinapja

2022. április 5.

„Mi tudjuk, hogy a halálból átmentünk az életbe, mert szeretjük testvéreinket.” (1 Jn 3,14)

 Április 2-án, szombaton gyászolóknak és özvegyeknek szerveztünk speciálkollégumot a CsaládEgyetem keretében a szegedi Katolikus Házban.

A speciális lelkinapokat 2011 óta minden évben megtartottuk, ám az elmúlt két évben a pandémia miatt ez elmaradt. Talán ennek is köszönhető, hogy közel negyvenen vettek részt az alkalmon, sokan érkeztek az egyházmegye távoli településeiről is.

A nap első előadását Bezzegh Kelemen OFM tartotta, aki maga is aktív mentálhigiénés segítő. Rövid felvezetésében kiemelte, hogy mindenki, aki eljött a mai napra, már sokat tett azért, hogy a gyászát enyhítse. Szentírási részek és lelkiíróktól vett idézetek alapján a gyász folyamatáról és a gyógyulás útjairól beszélt.

Vezetett pódiumbeszélgetéssel és tanúságtétellel folytatódott a nap. Erhardt Gyula és Bózsó Jánosné Marika sorstársként beszéltek a tapasztalatukról, ahogyan megélték házastársuk elvesztését, a halált megelőző és követő történéseket, hogy hogyan tudtak kapcsolódni családjukhoz, és mi segített nekik felépülni, közelebb kerülni a Jóistenhez.

Az ezt követő kiscsoportos beszélgetés során a résztvevők megoszthatták egymással saját fájdalmukat, tapasztalataikat és vigaszukat.

A nap zárásaként Kelemen testvér szentmisét mutatott be elhunyt szeretteink lelkiüdvéért.