„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

Májusi előadásunk

2022. április 21.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

Májusi előadásunk

2022. április 21.

Májusban is folytatódik a CsaládEgyetem!

Időpont: 2022. május 3., kedd 18 óra

Helyszín: Katolikus Ház (Szeged, Dugonics tér 12.)

MILYEN LAKÁS ILLIK HOZZÁM?

Előadó: Dr. Fliegh Andrea, 3 gyermekes édesanya, jogász, a Képmás Magazin szerzője

Ajánló az előadótól:

„Számomra az otthonosság azt jelenti, hogy egy lakás kényelmes, ötletes, egyedi és hangulatos. Ha másoknál járok, mindig szeretem megnézni az egyedi jellegzetességeket, legyen az családi fotó, valami feltűnő szín, forma vagy régi bútor. Azt is mindig elemzem magamban, hogy mennyire illik a lakás az ott élőkhöz, tükrözi-e azt a képet, amit korábban gondoltam róluk. Valószínűleg sokan szeretünk így „mozizni”, de ha nem is vagyunk gondos elemzők, azt azonnal érezzük, hogy egy lakásnak jó-e a hangulata. Ez a kellemes érzet, kisugárzás a harmónia.

Mitől lesz az otthon harmonikus? Mi alapján válasszunk színeket, stílust? Egyáltalán hogyan kezdjünk hozzá lakásunk kialakításához? Az otthonteremtés nem könnyű feladat, de a lakberendezés eszköztárával lépésről-lépésre közelebb kerülhetünk álmaink otthonához. Előadásomban ezekre a kérdésekre igyekszek kézzelfogható gyakorlati válaszokat adni.

Három gyermekem mellett sok időt töltöttem otthon, így volt lehetőségem utánajárni a mögöttes rendezőelveknek. Jogászként pedig tudom, hogy ahogy a különböző rendelkezések is összefüggenek egy jogszabályon belül, ugyanúgy életünk mozaikjai – pl. étkezés, öltözködés, munka, szabadidős tevékenység, gyermeknevelés, párkapcsolat, vásárlás, otthonteremtés stb. – is összefüggenek, aminek elengedhetetlen előfeltétele egy támogató közeg. Szeressük a lakásunkat – a benne élőkkel együtt –, és legyünk hálásak, hogy funkciójában teljesen kiszolgál, esztétikailag – színeivel, formáival, tereivel, hangulatával – pedig feltölt minket.”