„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

Ötödik feladat a Karantén kaland-téren

2020. május 12.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

Ötödik feladat a Karantén kaland-téren

2020. május 12.

Családi tűzhely – főzzük ki együtt!

 

A családi tűzhely lehet a közös alkotás tere. Sütni szerettek jobban vagy főzni? Vagy enni? Válasszatok ki valamilyen finomságot, főételt és/vagy desszertet, amit minden bizonnyal szívesen fogyaszt el a család. Az az ideális, ha mindenkinek jut valamilyen feladat, de legalább két családtag együttműködésével készüljön el az étel.  Ami nagyon fontos, hogy – mint a legelső feladatnál – ismét üljetek egy asztalhoz, mert elfogyasztani is együtt érdemes. A munkamegosztáshoz tartozik, hogy a végén az elpakolás is együtt történik. 

 

Az okoseszközöket hagyjátok távol az asztaltól, mert egy vidám offline játék is tartozik a falatozáshoz:

Készítsetek üres cetliket az asztalra annyi írószerszámmal, ahányan vagytok. Mindenki írjon egy tetszőleges szót a papírjára és hajtsa össze a lapot. Nagy létszámú családoknál egy-egy szót írjatok személyenként, kisebb létszám esetén akár 3-4 szót is érdemes írni. Minden szó külön cetlire kerüljön!

Tegyétek bele az összehajtogatott lapocskákat az asztalon egy tálkába, majd húzzatok egyet-egyet. Mondjátok el egyenként az asztaltársaságnak, mi jut eszetekbe arról a szóról, amit kihúztatok. Lehet ez egy történet is… 

 

Extra feladat:

Aki szívesen megosztja a saját receptjét másokkal, és elküldi a csaladközpont@gmail.com címre, annak a leírását megjelentetjük a csaladegyetem.hu weboldalon

 

Visszajelzés:

Küldjetek egy fotót az elkészített finom “alkotásról”. Ha jól sikerült és ajánljátok másoknak is, küldjétek el hozzá a receptet is a csaladegyetem@gmail.com címre.