„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

Családokkal Mária útján

2014. szeptember 15.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

Családokkal Mária útján

2014. szeptember 15.

Családokkal Mária útján

A CsaládEgyetem felvezető programja

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének CsaládKözPontjazenés,gyalogos zarándoklatot szervezett 2014. május 15-én, csütörtökön délután Szegeden. A Családok Világnapja alkalmából vártunk minden kicsit és nagyot, hogy együtt zarándokoljunk és imádkozzunk a magyar családokért.

Sajnos, a Szegeden is tomboló esős, szeles időjárás meghiúsította azt a tervünket, hogy elsétáljunk az alsóvárosi Havas Boldogasszony templomtól a belvárosi Fogadalmi templomig, ám a zarándoklat mégsem maradt el. A ferences atyák jóvoltából a templom és a rendház a rendelkezésünkre állt, hogy az összegyűlt 25-30, zömében kisgyerekes család imádságban és zenében közösséget alkothasson.

A zenei szolgálatot néhány édesapa, édesanya vezetésével serdülőkorú fiatalok vállalták, akik már hetekkel korábban elkezdték a próbákat.

A beltéri zarándoklatKondé Lajos pasztorális helynök bevezető szavaival indult. Az öt állomáson az örvendetes Rózsafüzér öt titkát fűztük az Üdvözlégy imádságába. Minden állomáson egy-egy házaspár vagy édesanya rövid, személyes történetét, tanúságtételét hallgattuk meg: egy fiatal házaspár arról a nehéz próbatételről beszélt, amit ők éltnek meg, miközben hiába vártak gyermekáldásra éveken át. A gyermeket hordozó Mária kapcsán arról a próbatételről kaptunk egy személyes vallomást, hogy milyen úgy gyermeket várni, hogy egyedül marad az édesanya munka és lakás nélkül. A templomban megtalált Jézus kapcsán a kamaszgyerekek „elveszítéséről” osztott meg személyes élményeket egy házaspár.

Az utolsó állomáson a családok megáldása előtt hirdettük meg a2014/2015. tanévre a CsaládEgyetemet, mely egy családi nyári egyetemmel indul júniusban, és az ősz folyamán több előadás, kapcsolatépítő szeminárium, páros terepgyakorlat és családi élmény-pályázat segítségével tudnak a jelentkezők/érdeklődőkelmélyülni a „családtudományban”.

Maria.utjan_3.allomas