„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

Harmadik feladat a Karantén kaland-téren

2020. május 5.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

Harmadik feladat a Karantén kaland-téren

2020. május 5.

  1. Családi élet-képek

Emlékeztek még a régi albumokra és a félretett dobozokra, amelyekben a családi fényképeket őrzitek? Nézzetek szét a lakás különböző pontjain és emeljétek le a szögről a sokat látott szép emlékezetű képeket. Böngészhettek a digitális felvételek között is. Üljetek körbe és idézzétek fel a fotók által az emlékeket!

Minden családtag keressen 5 olyan képet, amelyről szívesen hallana. Ezeket a fényképeket tegyétek egymás mellé, hogy mindenki jól láthassa. 

 A családi történetek a saját kincseitek. Meséljetek arról, ki van a képen, milyen alkalommal készült a fotó, milyen volt akkor az élet, hogy érezték magukat, mi foglalkoztatta a család tagjait, milyen emlékek jutnak eszetekbe a képen visszamosolygó rokonról. 

Gondoljátok végig azt is, vannak-e olyan mondatok a család életében, amelyek egy-egy helyzetben újra és újra jellemzően megjelennek? Ezek a családi szállóigék pl. „már csak ez a két hét lesz ilyen szoros”, “fogjuk meg és vigyük” – kitől származnak, mikor használták? A mindennapokban tovább élnek-e ezek a mondatok?

Visszajelzés: Néhány mondatban írjátok le a csaladegyetem@gmail.com címre, mi volt a legkedvesebb vagy legkalandosabb történet, ami egy kép kapcsán eszetekbe jutott.

Extra feladat: Az elmúlt év digitális fotóiból nyomtassátok ki azokat, amelyek a legmeghatározóbb emlékeket idézik fel és készítsetek belőle albumot!