„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

A CsaládEgyetem májusban is folytatódik a szegedi Katolikus Házban (6720 Szeged, Dugonics tér 12.). A következő ingyenes, nyitott előadásunk 2023. május 23-án, kedden 18 órakor kezdődik.

Függőségek a családban. A megelőzés és a gyógyulás útjai

Előadó: Márton Andrea szociológus, szociálpolitikai szakértő, csoportterapeuta

Ajánló:
Az előadás érinteni fogja a szenvedélybetegségek kialakulásának különböző okait és megjelenési formáit. A szülők, nevelők, család, kortárscsoportok szerepének fontosságáról, jelentőségéről is beszélünk mind a megelőzésben, a függőségek kialakulásában, mind pedig a gyógyulás lehetséges útjainak megtalálásában. Témánk lesz még a fiatalokat jelenleg leginkább érintő függőségi formák, pl. rohamivás, okos eszközök és más függőségek is.

Az előadás alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk.

Az előadóról:
Pályáját Szegeden kezdte, a felnőtt pszichiátrián. Már szakdolgozatát is gyermekrajzok, családrajzok elemzéséből írta. 19 évig vezette a Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatát Budapesten, ahol három intézmény munkáját koordinálta, fejlesztette. 12 évig munkatársa volt a Katolikus Módszertani Központnak.
Jelenleg 4. éve munkatársa a Szent Erzsébet Karitász Központ által működtetett Szenvedélybeteg-segítő Lelkiközpontnak Budapesten. 2,5 évtizede foglalkozik addiktív problémával küzdő egyénekkel, családokkal, csoportokkal.
2018. óta van egy műsora a Mária Rádióban, melynek címe Otthon a családban, beszélgetések a családi élet mindennapi kérdéseiről.
2004-ben “ELIGE VITAM” díjjal ismerték el a szenvedélybeteg családokért végzett munkáját.
2022. november 18-án “PRO CARITATE” díjat kapott a Szociális munka napja alkalmából a Belügyminisztériumban.
Munkája rendszerszemléletű fókuszú.