„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

A CsaládEgyetem következő előadása

2016. november 18.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

A CsaládEgyetem következő előadása

2016. november 18.

A CsaládEgyetem következő előadása

2016. november 18.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

A CsaládEgyetem következő előadása

2016. november 18.

A CsaládEgyetem következő előadása

2016. november 18.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

A CsaládEgyetem következő előadása

2016. november 18.

ELÉG JÓ APÁNAK LENNI 

A CsaládEgyetem következő előadása 2016. november 22-én kedden 18.oo órakor kezdődik a Katolikus Házban (Szeged, Dugonics tér 12.), ahová nemcsak az apákat várunk, hanem mindenkit, aki érintett a témában.

Előadó: Léder László pszichológus, tanácsadó, 3 gyermekes édesapa

Gyermekvigyázás lesz az előadás alatt karolinás szeretet szolgálatosok jóvoltából.
Ajánló az előadótól:

Előadásom címével- a magyar nyelv játékos felhívását elfogadva- egyszerre három dologra szeretnék utalni. Először is: milyen és hogyan lehet „elég jó” apának lenni? Másodszor: szuper apa programok és görcsös rákészülés helyett, „elég” jó apának lenni. Sokat együtt lenni, egymásra figyelni. Harmadszorra pedig, az apaság örömére és egészségvédő hatására szeretnék utalni, arra, hogy tapasztalataim szerint, aki az apaság szépségére ráérez, könnyen „függővé” válik, és többnyire ” elég jól” szokta magát ebben a szerepben érezni.
Előadásomban és az azt követő beszélgetésben a következő gondolatok közös átbeszélésére invitálom a kedves érdeklődőket: Milyen apa kell a mai gyerekeknek és a mai magyar családoknak?  Hogyan lehetünk jó apák a mindennapi mókuskerékben és milyen csapdákat próbáljunk meg elkerülni  gyermekeink jövője érdekében? Előadásomban arra törekszem, hogy a mai magyarországi családi, illetve  munka-magánéleti kultúránknak megfelelő megoldásokat és praktikus tanácsokat nyújtsak kedves hallgatóimnak. Röviden bemutatom majd a hamarosan induló APA AKADÉMIA programját is.

Léder Lászlóról saját szavaival

Hogyan lett az” apaság” az én szeretett gyermekem?
Az apaság témájával, vicces módon „anyai ágon”,  Édeasanyám, Dr. Léder Rózsa pszichológus kutatásain keresztül ismerkedtem meg.  Édesanyám, már az 1990-es években sokat foglalkozott az apa-megvonásos gyerek lélektanával, izgalmas gyermekrajz elemzéseken keresztül mutatta ki az ” apátlanságban” felnövő gyerekek traumatizáltságát.  Számomra, aki a sors kegyeként szerető, apasággal teli családban nőttem fel, újszerű és nehezen felfogható volt, hogy a szerető apa hiánya milyen mélyen képes gyerekek és családok életét megsebezni. Az apaság kérdésével kapcsolatos második fontos impulzus szervezetfejlesztői-tanácsadói munkám során ért el. Vezetőfejlesztői programok és személyes coaching beszélgetések alkalmával megdöbbenten kellett tapasztalnom, hogy  vezető pozícióban dolgozó férfiak számára milyen hatalmas és kibeszéletlen lélektani terhet jelent az, hogy   nem képesek gyermekeikkel és családjukkal megfelelő mennyiségű és minőségű időt együtt tölteni. Harmadik és mindent útjára helyező élményem természetesen saját apaságom megélés lett. Túlzás nélkül mondhatom, életem egyik legszebb része vette ezzel kezdetét. Titkon azt szeretném, ha ezt minél több apa, anya és gyermek elhinné, megérezné és megélné.
Az apaságról és a férfi-női együttélés kérdéseiről, az APA AKADÉMIÁRÓL további írásokat találhat a honlapomon: www.lederlaszlo.com