„A boldogság tanulható”

híreink

a családegyetem

tanrend

videótár

ötlettár

kapcsolat

A. 2. félév márciusi programjai

2018. február 23.

  1. Home
  2.  » 
  3. Egyéb

A. 2. félév márciusi programjai

2018. február 23.

2018. március 6. kedd 17.30-20.30: Erőszakmentes kommunikációJelentkezés

Ajánló: Az Erőszakmentes kommunikáció lehetőséget nyújt arra, hogy szavakkal kifejezzük, mi él a szívünkben, valamint meghalljuk, mi lehet a másik szívében még akkor is, ha ő agresszíven fejezi ki magát.
Segítséget kapunk, hogyan kapcsolódjunk össze a belső erőnkkel, miközben együttérzéssel fordulunk a másik felé. Használatával megtapasztalhatjuk, hogy minden konfliktus egy nagyszerű lehetőség, hogy egymáshoz közelebb kerüljünk.
Útmutatást kapunk arra, hogy empátiával miként csökkenthetjük a családtagjaink, barátaink, munkatársaink, esetenként az utca emberével szemben kialakult hirtelen dühünket, haragunkat.
Az interaktív képzésen a módszer megismerése mellett lehetőség nyílik kipróbálni, hogyan rendezzük békésen a saját konfliktusainkat.

Az alkalmat Rambala Éva tartja. Az előadóról és a módszerről bővebben itt olvashat. Helyszín: Katolikus Ház (Szeged, Dugonics tér 12.)

2018. március 13. kedd 17.30-20.30: NőiesTE: IgazgyöngyeinkJelentkezés

Helyszín: Katolikus Ház (Szeged, Dugonics tér 12.)

 

2018. március 20. kedd 18.00: Fenntartható fejlődés a szexualitásban / előadó: Szásziné Fehérváry Anikó pár- és családterapeuta

Ajánló: Felnőtt életünk legszentebb, s legtitkosabb vágyairól van szó. Vágyunk a házasság hűségére, a hűség gyümölcseire. Mitől múlik el, s mitől marad meg a szexuális izgalom az elkötelezett párkapcsolatunkban? Hogyan kapcsolódik össze elkötelezettség, biztonság, vágy, izgalom, kíváncsiság, függetlenség? Tehetünk érte, hogy örömöt okozzon társunk teste, érintése, közelsége élethosszig? Miért olyan sérülékeny szexualitásunk? Mit hordozunk a családunkból, ahol elindult szexuális érésünk? Keressük együtt, bizalommal, a Teremtő társaiként.

Az előadó bemutatkozása saját szavaival: „Három testvérem van, élnek a szüleim, szeretem őket. 32 éve vagyok folyamatosan ügy egy férfinak, aki a férjem, s ő is nekem. Szentségi keretek között, boldogan, hol küzdelmesen, hol könnyeden. Hivatásom, hogy felnőttekkel találkozom egyénileg, párként, családként, csoportként, akik az élettel teli életet keresik, s én is velük. Vannak fontos témák, ilyen a szexualitás is, amit szeretek olykor témává tenni, ha már… „